bloggare

Om man är intresserad av att läsa inlägg som är gjorda av bloggare med en musikkarriär så kan man säga att det finns ett riktigt stort utbud på internet idag. Det ges alltifrån nyheter, tips, funderingar, råd samt idéer om vad som sker runt omkring i musikvärlden genom att marknadsföra detta och informera fler om vad som pågår. Alla bloggare med musikkarriär som har en blogg kan nå ut med sin musik och samtidigt på så sätt få fler att få ett hum om vem man är. Helt enkelt handlar detta om en enkel marknadsföring av sig själv för att kunna växa i den stora musikbranschen med hjälp av sin blogg och i egenskap av bloggare.

Bloggare med musik som inkomstkälla

Det finns en rad olika personer som har skapat bloggar baserade på sin musikkarriär för att sprida sin musik i världen. Att sprida sin musik på det här sättet kan vara en god ide, men det är bra att även ge sig in i den breda marknaden för att sätta musikkarriären på sin spets. Detta för att en rimlig ersättning kan delas ut ju fler som väljer att kolla ens videoklipp och lyssna på ens låtar. Är inkomsten den viktigaste delen av det hela så kan det vara bra att göra detta för att öka antalet lyssningar av ens låtar för att kunna starta en musikkarriär.

Ett exempel på en artist som har tjänat pengar i massor genom att blogga är Taylor Swift, som valt att plocka bort all hennes musik från Spotify då hon vill ha alla pengar för sig själv och inte dela det med någon annan. Är man en tillräckligt stor stjärna så kanske man inte är i lika stort behov av att vara bloggare och exponera sin musikkarriär. Å andra sidan kan man vara en bloggare som skriver om sin musik för att kunna bygga upp sitt nätverk och bli känd.