Vilka bloggnätverk finns det?

bloggnätverkIdag finns det nästan ett helt bibliotek med olika bloggnätverk som går att välja mellan. Detta kan emellanåt göra det svårt för en person som bestämt sig för att blogga att välja vilken som är den rätta att satsa på. Idag kan man dela in bloggnätverk eller bloggplattformar i tre olika typer: egen bloggplatform i exempelvis WordPress med eget domän, använda sig av blogg på exempelvis blogger och/eller wordpress.com – eller blogga i något nätverk som finns och som helst är gjort i WordPress.

Det första alternativet är för de personer som är lite tekniskt lagda, här ska en blogg skapas som du som person själv äger på egen domän eller genom ett eget webbhotell. Om målet i livet är att bli en professionell bloggare i framtiden så är det här det bästa valet som kan göras. Det andra alternativet ska väljas ifall man vill komma igång snabbt, på ett säkert samt enkelt sätt där en plattform alltid är uppe och aldrig krånglar. Det här blir din egna blogg och i framtiden kan man ansluta denna till en egen domän samt välja vilken typ av reklam som ska visas.

Det tredje och sista är att ha en blogg på ett nätverk. Här ägs detta av någon och ägaren av det här kan själv välja att sätta ut reklam på din blogg utan att fråga om tillåtelse. Detta kan vara negativt, men det finns även några fördelar med det sista alternativet och det är: bra support, inkomstdelning – där pengar kan tjänas till en mindre summa samt färdiga bloggutseenden som är snygga. En rad olika bloggnätverk som kan användas och påbörjas med bloggningen redan idag!

Det är en rekommendation att starta din egna blogg på ett bloggnätverk som är byggt på WordPress, som låter dig som bloggare exportera bloggen precis vart du vill. Detta kan också vara bra ifall du är intresserad av ett bloggnätverk som ger dig denna möjlighet.